GaultMillau 2013: Belangrijkste Awards naar Paul van de Bunt en Jos Grootscholten

De voornaamste GaultMillau Awards 2013, Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar gingen respectievelijk naar Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Jos Grootscholten (Perceel, Capelle a/d IJssel). GaultMillau constateert dat veel restaurants de crisis het hoofd bieden door te focussen op duurzaamheid en prijs-kwaliteit.


Originele grote.

Tijdens de Nacht van GaultMillau, maandag 29 oktober in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, ging een van de twee voornaamste GaultMillau Awards, die van Chef van het Jaar, naar Paul van de Bunt. GaultMillau-directeur Jan van Lissum noemde Van de Bunt een klassieker in de Nederlandse gastronomie en prees hem vanwege zijn continue vernieuwingsdrang, al 35 jaar lang. Het is knap, aldus GaultMillau, hoe hij de nieuwste trends, technieken en inzichten op geheel eigen wijze vertaalt naar zijn gerechten. Jos Grootscholten, GaultMillau’s Belofte van het Jaar, ontving zijn award op grond van een ‘trefzekere gastronomische intelligentie en oorspronkelijkheid’. Met onverwachte smaakcombinaties toont hij aan dat er naast de klassieke paden genoeg te ontdekken valt.

De feestelijke en druk bezochte awards-ceremonie vond dit jaar voor het eerst plaats in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De presentatie was in handen van Simone van Trier en de heer Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, hield een korte inleiding waarin hij het gastronomische en gastvrije karakter van de provinciehoofdstad benadrukte. Ook Gouverneur Theo Bovens en Guido Wevers, Artistiek directeur van MCH2018 namen het woord.